Vučić: Peti oktobar je imao i dobre i loše strane

Bilo je i dobrih i loših strana Petog oktobra, rekao je premijer Aleksnadar Vučić, dodajući da je dobro što je došlo do promena, ali da nasilje nije bilo dobro.

Izvor: B92

Sreda, 05.10.2016.

16:41

Vučić: Peti oktobar je imao i dobre i loše strane
Tanjug

"Za razliku od mnogih za koje danas vidim da su se svrstavali, valjda dokazujući lojalnost sebi, jer su svi bezgrešni, pokušaću da budem objektivan i da kažem da su se 5. oktobra desile neke stvari koje su morale da se dogode, i neke koje nisu smele da se dogode. Moralo je da se dogodi da Srbija izađe iz međunarodne izolacije i to je bila važna tekovina, a nije smelo da se dogodi da sve što su generacije građana stvarale, radile i pravile, bude opljačkano i uništeno u nekoliko godina posle 5. oktobra", rekao je Vučić.

To ima svojih dobrih i svojih loših strana, rekao je, dodajući: "čini mi se da je to nešto oko čega bi se svako ko je objektivan, a ne ostrašćen, mogao lako saglasiti".

Naravno, kako je primetio, bilo je i nasilja koje je nedopustivo, a to je za nas, Srbe, nažalost, u različitim istorijskim okvirima, bilo gotovo uobičajeno.

"Ono što nije bilo dobro, to je skrivanje tog nasilja i linčovanje pojedinih novinara i urednika i to na silu skrivanja nasilja, što i danas čine od javnog servisa do mnogih drugih, koji namerno te slike izbegavaju i to po svaku cenu. Valjda se stide svoje uloge posle toga i prećutkivanja istine o onome što se zbivalo", naveo je Vučić.

Zaključio je da je Peti oktobar imao i svoje dobre strane u promenama koje su se dogodile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: