Jovanović: Završiti posao koji je započet 5. oktobra

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je da je posle 5. oktobra mnogo toga urađeno, ali da posao koji je tada počet, još nije završen.

Izvor: B92

Utorak, 04.10.2016.

15:53

Jovanović: Završiti posao koji je započet 5. oktobra

On je agenciji Beta rekao i da se mnogo energije troši u nastajanju da se ospori značaj 5. oktobra i da zbog toga oseća obavezu da u svakom trenutku svog rada zajedno sa LDP-om bude ne čuvar vrednosti iz te 2000. godine, nego "ledolomac" u poslu koji je započet, a nije završen.

"To je posao za generacije. Mi smo tada izašli na ulice motivisani borbom za slobodu, želeli smo da živimo u jednoj demokratskoj evropskoj Srbiji. Puno toga dobrog je urađeno i to se ne sme marginalizovati. Naravno da problemi koji su ostali otvoreni su u međuvremenu evoluirali i još jasnije ukazali na slabosti našeg društva", rekao je on.

Jovanović je kazao i da je važno da oni koji su tada bili "naši protivnici danas su naši istomišljenici jer makar deklarativno govorimo o istim ciljevim i svi zajedno imamo obavezu da tu politiku realizuju".

Sutra se navršava 16 godina od velikih demonstracija u Beogradu kojima je 5. oktobra 2000. okončana vladavina Slobodana Miloševića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: