U Mostaru umesto izbora akcija "Izbori se za Mostar"

Građani Mostara umesto na izborima o ukupnoj situaciji u tom gradu izjašnjavaju se na glasanju u akciji "Izbori se za Mostar".

Izvor: Beta

Nedelja, 02.10.2016.

13:18

U Mostaru umesto izbora akcija
Foto: GettyImages

Akciju su organizovali mladi iz nekoliko nevladinih organizacija.

Kako su javili sarajevski mediji, rezultati ovog glasanja biće upućeni visokom predstavniku i svim relevantnim institucijama.

Akciju "Izbori se za Mostar" organizovali su udruženja građana Mostara koja se bave pitanjima mladih, Agencija lokalne demokratije Mostar, Veće mladih grada Mostara, OKC Abrašević i Udruženje mladih psihologa.

"Potaknuti činjenicom da je Mostar jedini grad koji nema lokalne izbore odlučili smo se na jednu ovakvu inicijativu koja potiče isključivo od mladih ljudi", izjavila je portparolka Veća mladih grada Mostara Tajma Tiro.

U BiH se danas održavaju lokalni izbori, u svim gradovima i opštinama, osim u Mostaru.

Poslednji lokalni izbori u Mostaru održani su 2008. godine, jer nije sprovedena odluka Ustavnog suda BiH o promeni Statuta grada u delu koji se odnosi na izbor većnika u gradskoj Skupštini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: