Alep: Dve barel bombe pogodile bolnicu

Najmanje dve barel bombe pogodile su bolnicu u delu Alepa koji je pod kontrolom pobunjenika, saopštile su zdravstvene organizacije.

Izvor: B92

Subota, 01.10.2016.

11:37

Alep: Dve barel bombe pogodile bolnicu
Foto: GettyImages

"Dve improvizovane bombe pogodile su bolnicu M10, a primili smo izveštaj i o kasetnim bombama", izjavio je Adham Sahlou iz sirijsko-američkog zdravstvenog udruženja.

Bolnica M10 je druga po veličini bolnica u tom delu Alepa.

Bolnica M2 je već razrušena teškim bombardovanjem u sredu što je generalni sekretar UN-a Ban Ki Mun ocenio kao "ratni zločin" prenosi AFP.

Istočni deo Alepa koji je pod opsadom pobunjenika postao je "velika klanica", saopštila je organizacija Lekari bez granica (MSF). Osim toga, Svetska zdravstvena organizacija (SZO) zatražila je hitnu evakuaciju stotina bolesnih i povređenih iz sirijskog grada Alepa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: