Tajni snimak - Keri Sirijcima: Nemam podršku vojske SAD

U audio snimku koji je procureo u javnost državni sekretar SAD Džon Keri se požalio sirijskim civilima da njegovi napori za mir nemaju podršku vojske SAD.

Izvor: Tanjug

Subota, 01.10.2016.

09:37

Tajni snimak - Keri Sirijcima: Nemam podršku vojske SAD
Foto: Tanjug

U audio snimku, državni sekretar je okupljenim Sirijcima rekao da njegovi pozivi za američke vojne akcije protiv predsednika Bašara Al Asada "niko ne čuje", prenosi AFP.

"Mislim da samo tri, četiri osobe u administraciji traže upotrebu sile i ja sam u toj raspravi poražen" čuje se na snimku Keri, obajvio je Njujork Tajms.

Tonski snimak je napravljen na privatnom sastanku za vreme diplomatske misije na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Portparol Stejt departmenta Džon Kirbi nije negirao da je snimak autentičan, prenosi AFP.

"Neću komentarisati privatne razgovore, ali znam da je sekretar Keri bio zahvalan zbog mogućnosti da se sastane sa sirijskim civilima kako bi čuo o problemima iz prve ruke i bio u mogućnosti da im kaže koliko smo usmereni na okončanje građanskog rata", rekao je portparol.

Keri nije komentarisao procureli snimak, ali je okrivio američki Kongres zbog odbijanja da izglasaju odobrenje američkoj vojsci da preduzme mere protiv Asada.

Na poslednjem nedeljnom sastanku, Sirijci su izrazili nezadovoljstvo što su američke vojne akcije u njihovoj zemlji usmerena ka islamističkim grupama a ne ka Asadu i njegovim saveznicima, navodi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: