"Kobri" ukinuta kazna za ubistvo kolege, novo suđenje

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je pripadnik vojne jedinice "Kobre" Nemanja Ilić bio osuđen na pet godina zatvora zbog upucavanja kolege.

Izvor: Tanjug

Subota, 01.10.2016.

14:18

Suđenje će biti ponovljeno.

Presuda, kojom je Ilić bio osuđen za krivično delo ubistvo, prema obrazloženju Apelacionog suda, ukinuta je zbog bitnih povreda krivičnog postupka, "jer ne sadrži dovoljne i jasne razloge o činjenicama koje su predmet dokazivanja, iz čega je proisteklo pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenicno stanje".

Zbog toga se prema stavu Apelacionog suda, za sada ne mogu prihvatiti činjenični i pravni zaključci prvostepenog suda.

Ilić je ukinutom presudom bio osuđen jer je 8. decembra 2014. godine kasarni Vasa Čarapić lišio života kolegu M.D. tako što je ispalio projektil iz pištolja za vreme smene u kojoj su zajedno bili angažovani radi zadatka.

U toj presudi se navodi da je Ilić rukovao pištoljem protivno Pravilniku o ovlašćenim službenim licima, načinu primene ovlašćenja i obavljanju zadataka i poslova Vojne policije, koji tačno određuju situacije kada se sme upotrebiti i koristiti vatreno oružje.

Pri tome je kako se dalje navodi u ukinutoj presudi, bio svestan da nepravilnim i nepropisnim rukovanjem može doći do posledice, imajući u vidu da je prošao posebnu obuku i bio upoznat sa propisima.

Takvim svojim radnjama naneo je M. D. povrede tešku i po život opasnu telesnu povredu koja se završila smrtnim ishodom, navodi se u ukinutoj presudi.

Na tu presudu žalio se samo Ilićev branilac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: