Batut: 29 obolelih od Zapadnog Nila, dvoje preminulo

U Srbiji je od groznice Zapadnog Nila obolelo 29 ljudi, a dvoje je preminulo, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović - Batut".

Izvor: B92

Subota, 01.10.2016.

10:44

Batut: 29 obolelih od Zapadnog Nila, dvoje preminulo
Foto: Thinkstock

Prema podacima objavljenim na sajtu Batuta, preminuo je pacijent iz Južnobanatskog okruga star 81 godinu i pacijent star 74 godine iz Beograda, koji se mogu dovesti u vezu sa oboljevanjem od groznice Zapadnog Nila.

Potvrđeni slučajevi obolevanja su registrovani na teritoriji grada Beograda (16), kao i u Južnobačkom (3), Južnobanatskom (6), Podunavskom (2), Mačvanskom (1) i Sremskom okrugu (1).

Od početka sezone nadzora 2016. godine, registrovana su i tri verovatna slučaja obolevanja od groznice Zapadnog Nila.

Groznica Zapadnog Nila je virusno oboljenje koje se prenosi ubodom komaraca.

Zavod za biocide i medicinsku ekologiju obavlja nadzor nad virusom groznice Zapadnog Nila u populaciji komaraca i prisustvo je potvrđeno u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Šapcu, Smederevu, Požarevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: