Jovanović: LDP za zajedničkog kandidata opozicije

LDP želi dogovor sa bliskim strankama radi zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima naredne godine, saopštio je lider stranke Čedomir Jovanović.

Izvor: B92

Subota, 01.10.2016.

15:47

Jovanović: LDP za zajedničkog kandidata opozicije
Foto: Tanjug

"Predsednički izbori su šansa za zemlju, a ne popravni ispit za ponavljače iz opozicije koji u njima traže ono što smo svojom krivicom izgubili u aprilu", navodi se u saopštenju.

On je, u pisanoj izjavi, dodao da "podeljena opozicija" u predsedničkim izborima ne treba da "traži revanš" za parlamentarni poraz već priliku da Srbija dobije "pravog predsednika".

LDP, takođe, smatra da, ako na parlamentarnim izborima ove godine "nije bilo pameti" za dogovor oko zajedničke liste "sposobne da konkuriše Vučićevoj, sada je mora biti za ozbiljan dogovor oko kandidata sposobnog da kao predsednik vodi i predstavlja Srbiju bolje od Tomislava Nikolića ili bilo kog drugog kandidata vlasti".

"Umesto naprednjačke partijske države koju će oni na izborima pokušati da potvrde pobedom svog kandidata, mi moramo biti sposobni za kandidata koji neće biti naš foto-robot, već slika predsednika Srbije kojeg požele građani svaki put kada ih je sramota zbog ovakve zemlje, za šta je, naravno, odgovorna vlast, ali i mi iz opozicije, zato što smo nesposobni tu vlast da promenimo", naveo je Jovanović.

On je dodao da predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić od izbora "pravi izjašnjavanje o sebi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: