SNP: Hitno zatvoriti centar za mirante u Subotici

Pokrajinski odbor SNP Vojvodine uputio je zahtev predsedniku Skupštine grada Subotice da hitno donese odluku o zatvaranju centra za migrante u ovom gradu.

Izvor: Tanjug

Subota, 01.10.2016.

14:34

SNP: Hitno zatvoriti centar za mirante u Subotici

Prema rečima predsednika PO SNP Velimira Marjanovića, SNP neće dozvoliti da Evropska unija čitavu Srbiju pretvori u veliki migrantski centar.

On je u izjavi Tanjugu naveo da, prema saznanjima kojima raspolaže SNP, migrantskim centrom u Subotici rukovodi nemačko-autrijska fondacija ASB, za koju, kako tvrdi, niko ne zna u kojem je pravnom statusu, šta je njen posao, niti kako se ta fondacija finansira.

SNP, kako je rekao Marjanović, od nadležnih u Subotici zahteva odgovore u čije ime Fondacija ASB rukovodi migrantskim centrom u Subotici, koji je pravni status fondacije ASB u Srbiji, migrantskog centra u Subotici, kako se finansira rad ovog centra, da li ima matični broj, račun, da li je deo pravnog sistema Srbije, kao i kojoj instituciji u Srbiji odgovaraju rukovodioci ovog centra?

Marjanović je naveo da SNP izražava zabrinutost zbog ugrožene bezbednosti građana Subotice i sve češćih pljački, fizičkih napada, kao i pokušaja silovanja na teritoriji grada Subotice koje sprovode migranti.

"Upozoravamo da više od 95 odsto migranata u Subotici čine muškarci, samci, bez žena i dece. Među njima se nalazi veliki broj terorista, kao i zatvorenika koji su pušteni iz zatvora, a osuđeni su za najteža krivična dela", tvrdi Marjanović u izjavi.

On smatra da je plan Brisela da otvaranjem migrantskih centara u Srbiji zaustavi dalji priliv migranata u Evropsku Uniju i zadrži migrante u našoj zemlji, i dodaje da SNP to neće dozvoliti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: