Jovanović: Kandidovaću se za predsednika DSS

Kandidat za potpredsednika Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović zatražio je od Glavnog odbora podršku za svoju kandidaturu.

Izvor: Beta

Subota, 01.10.2016.

14:27

Jovanović: Kandidovaću se za predsednika DSS

Osim toga, on je najavio da će se u slučaju da bude izabran na tu funkciju, kandidovati i za predsednika DSS-a.

Obraćajući se članovima GO, Jovanović je ocenio da primarno pitanje te stranke ne treba da budu lokalne koalicije, već zašto je DSS za dve godine izgubio trećinu birača.

"Niko od nas, ni ja, ni vi, ni stranka, nema vremena za gubljenje. Prvo pitanje je da li DSS može da pravi koalicije sa Srpskom naprednom strankom. Pravo pitanje je da li neslaganja koja DSS ima sa drugim strankama na državnom nivou treba da se odraze na lokalni nivo. Ne. Nećemo na Voždovcu, Vračaru ili u Čačku rešavati pitanje Kosova i Metohije ili EPS-a. Ne pamtim da je ikada ijedno pitanje na lokalu bilo problematično", rekao je Jovanović i dodao da ne vidi da su druge stranke drugačije od SNS.

On je dodao da smatra da opozicija ne treba da ima zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima, jer ih sa drugim strankama spaja to što su formalno u opoziciji, ali da se njihovi politički programi veoma razlikuju.

"Zajedničkog kandidata treba da traže oni koji imaju zajedničku politiku. Trebalo bi da (Aleksandar) Vučić sa (Draganom) Šutanovcem, (Čedomirom) Jovanovićem ili (Sašom) Radulovićem pronađe kandidata koji će ubediti Srbiju da Evropska unija nema alternativu. DSS u tome neće učestvovati. Srbiji je osim promene vlasti potrebna i promena politike", rekao je Jovanović.

On je dodao da ne može da razume zašto se "crv sumnje" uvukao u DSS i da je "stranka koja postoji četvrt veka izgubila samopouzdanje".

"DSS nikada neće biti ničiji privezak", rekao je Jovanović govoreći o navodima da "SNS upravlja DSS-om".

On je dodao da želi da pozove neke stare članove DSS da se vrate u stranku, pre svega Državotovorni pokret koji vodi Slobodan Samardžić i da program stranke predstavi na novi način.

Otvoreni deo sednice GO DSS-a završen je oko 13 časova, nakon čega će članovi tog tela glasati o Jovanovićevoj kandidaturi.

Ranije je Marko Jakšić podneo ostavku na članstvo i sve funkcije u DSS-u, dok je Slaviša Ristić podneo ostavku na mesto potpredsednika i člana GO stranke, zbog, kako su naveli, "kolaboracije sa SNS", zbog čega je sednica na kratko prekinuta.

Jovanović je rekao i da razume Jakšića i Ristića jer su oni zaslužni što je "sever Kosova i dalje srpski" i da je njihova pozicija drugačija jer ne žive bezbedno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: