Georieva pred Generalnom skupštinom UN u ponedeljak

Nova kandidatkinja za generalnog sekretara UN, evropska komesarka Kristalina Georgieva pojaviće se u ponedeljak na Generalnoj skupštini UN.

Izvor: Beta

Petak, 30.09.2016.

23:00

Georieva pred Generalnom skupštinom UN u ponedeljak
Foto: Gettyimages

Ona će tada odgovarati na pitanja članica svetske organizacije.

Gerogieva je ove nedelje ušla u trku pošto je bugarski premijer Bojko Borisov nju imenovao kao kandidtkinju Bugarske za šefa UN umesto šefice Uneska Irine Bokove.

Kandidati koji su od početka u trci imali su više nastupa na Generalnoj skupštini UN gde su predstavljaji svoje ideje i stavove.

Predsednik Generalne skupštine Piter Tompson je na pitanje novinara danas rekoa da nema ograničenje koliko kandidata može predložiti jedna zemlja.

Dosad je na Savetu bezbednosti UN bilo pet neformalnih glasanja za novog šefa i svih pet puta je pobedio bivši portugalski premijer i visoki komesar UN za izbeglice Antonio Gutereš. Sledeće glasanje biće 5. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: