SAD: Sistemi za registrovanje birača na meti hakera

Na meti hakera proteklih meseci našli su se sistemi za registrovanje birača u više od 20 americkih država, rekao je zvaničnik ministarstva državne bezbednosti.

Izvor: B92

Petak, 30.09.2016.

22:27

Default images
Foto: Freeimages.com

Zvaničnik koji nije želeo da bude imenovan rekao je da nije jasno da li su hakeri domaći ili strani, kao ni kakvi su njihovi motivi, navodi AP.

FBI je prošlog meseca upozorio državne zvaničnike da je potrebno da poboljšaju bezbednost vezanu za izborne aktivnosti nakon što su se na meti hakera našili sistemi za registrovanje birača u Ilinoisu i Arizoni.

Direktor FBI Džejms Komi rekao je ove sedmice da Biro veoma pomno motri na ruske hakere koji bi mogli da pokušaju da poremete američke izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: