Stoltenberg: Kako je Obama podržao moj izbor u NATO

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg kaže da je njegovu kandidaturu na to mesto podržao američki predsednik Barak Obama.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.09.2016.

14:45

Stoltenberg: Kako je Obama podržao moj izbor u NATO
Foto: Gettyimages

On je rekao da se Obama, da bi ga postavio na čelo zapadne vojne alijanse, angažovao u "zakulisnim radnjama".

U autobiografiji, koja je objavljena, Stoltenberg kaže da mu je, krajem 2013. godine, nakon što je podneo ostavku kao premijer Norveške, a pošto je njegova Laburistička partija izgubila izbore, Obama uputio pismo podrške, prenosi AP.

Obama je, kako on tvrdi, u rukom napisanoj poruci dodao: "Nadam se da ćemo imati prilike da sarađujemo u budućnosti".

"Nisam imao pojma da je njegovo osoblje o tome razgovaralo sa (nemačkom kancelarkom) Angelom Merkel", napisao je Stoltenberg.

Više meseci kasnije, Obamina savetnica Karen Dornfild opisala je predsednika SAD kao "najboljeg lidera kampanje na svetu" koji, kako je rekla, "radi za Vas".

Stoltenberg je 28. marta 2014. godine postavljen kao 13. generalni sekretar NATO-a i naslednik Andersa Foga Rasmusena. Dužnost je preuzeo 1. oktobra iste godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: