"Domaćica koja ubija džihadiste kao Tarantinov lik"

Iračka domaćica Vahida Muhamed predvodi grupu od 70 vojnika koja se bori protiv pripadnika Islamske države.

Izvor: B92, index.hr

Petak, 30.09.2016.

12:03

screenshot

Kako prenosi CNN, 39-godišnja Iračanka poznatija pod nadimkom Um Hanadi je nemilosrdna domaćica koja ratuje od 2004. godine.

“U sklopu koalicije i iračkih snaga bezbednosti tada je započela rat protiv terorista, nekoliko puta je vodila saborce u sukobe sa džihadistima i pomogla vladinim snagama u oslobađanju grada Širkat“, piše CNN.

Dodaje se da se veoma brzo našla na udaru mesopotamijske Al Kaide i Islamske države.Džihadisti su joj redovno slali pretnje, nekoliko puta su joj postavljali bombe u automobilima, ubili su joj dva muža, pse, ptice i ovcu.

“Šest puta su pokušali da me ubiju, imam gelere u glavi i u nogama, slomljena su mi rebra... Ništa od toga me nije zaustavilo u borbi“, kaže Vahida.

Ona sebe opisuje kao domaćicu i majku dva punoletna deteta, ali je istovremeno nemilosrtdna i brutalna prema neprijatelju, kao u Tarantinovim filmovima.

“Borila sam se protiv njih, odrubljivala im glave, kuvala im glave i spaljivala njihova tela“, dodala je Vahida.

Sve što joj se događalo, kao i različitite ratne situacije, uključujući i glave džihadista u loncu za kuvanje, dokumentovala je fotografijama na fejsbuk stranici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: