Kina: Zbog mita dvojica zvaničnika na doživotnoj robiji

Dvojica Kineskih zvaničnika osuđeni su na kaznu doživotnog zatvora zbog primanja mita, navodi se u sudskom saopštenju.

Izvor: B92

Petak, 30.09.2016.

08:28

Kina: Zbog mita dvojica zvaničnika na doživotnoj robiji
Getty Images

Kineski sud u gradu Đingbo, saopštio je da je Vang Min, sekretar Komunističke partije i visoki zvaničnik za oblast Đijan, proglašen krivim za primanje mita u iznosu od 18 miliona jena (2,7 miliona dolara) mita za izdavanje dozvola za gradnju i ugovaranje razgovora za zapošljavanje, prenosi AP.

Van Ćinglang, bivši stranački funkcioner u industrijskoj oblasti Guangžu, proglašen je krivim u sudu u gradu Naning za primanje mita u iznosu od 110 miliona jena (17 miliona dolara) u periodu od 14 godina.

Dvojica osuđenika na doživotnu kaznu zatvora su poslednji u nizu osuđenih od kada je počeo jednogodišnji obračun predsednika Si Đipinga sa korupcijom na svim nivoima vlasti i državne industrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: