"Zašto Dačić o APV priča kao ministar spoljnih poslova"

Potpredsednik LSV Đorđe Stojšić odbacio je navode ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da se u Vojvodini najavljuje referendum o odvajanju od Srbije.

Izvor: B92

Petak, 30.09.2016.

17:19

Foto: Tanjug

Stojšić je u saopštenju upitao Dačića zašto o takvim temama govori sa pozicije ministra spoljnih poslova, "kada je Vojvodina sastavni deo Srbije".

"Jedino što Ivica Dačić radi kao ministar spoljnih poslova jeste to da svađa Srbiju sa bivšim federalnim jedinicama SFRJ. Ali neće mu uspeti da posvađa i Vojvodinu i Srbiju", naveo je Stojšić.

On je kazao da je Dačićeva izjava "klasična propaganda" čiji je cilj da "satanizuje" borbu za punu autonomiju Vojvodine.

"Toj propagandi su inače skloni i on i nekolicina funkcionera stranke koju predstavlja, kada govore da je 'Vojvodina autonomija u Srbiji a ne protiv Srbije', kao da bilo ko tvrdi drugačije pa su oni tu da brane. To je oproban metod iz Miloševićevog vremena, da se Srbija 'brani' od nečega ili nekoga ko je ni ne napada", rekao je potpredsednik LSV. Stojšić je dodao da će konsultovati Dačića ukoliko se LSV odluči za referendum, jer je "kao Miloševićev portparol imao veliko iskustvo u organizaciji nekoliko referenduma zaključno sa onim da li raspisati izbore do učešća stranih posmatrača na Kosovu".

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je ranije danas da ne može biti organizovan referendum o odvajanju Vojvodine od Srbije, jer oni koji to traže nemaju većinu u Skupštini Vojvodine da bi o tome doneli odluku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: