De Mistura: Teško pregovarati dok bombe padaju

Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura ocenio je da su mali izgledi da bi uskoro mogli da se obnove mirovni pregovori o Sirji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.09.2016.

23:49

De Mistura: Teško pregovarati dok bombe padaju
Foto: Thinkstock

Međutim, on je dodao da razgovori nemaju alternativu.

"U ovom trenutku, dok bombe padaju svuda, veoma je teško opravdati nastavak pregovora", rekao je De Mistura za AFP posle sastanka sa papom Franjom u Vatikanu.

Rusija je juče saopštila da je spremna za nastavak pregovora u Ženevi sa SAD posle propasti primirja, ali je Vašington zapretio da će obustaviti svoju saradnuju sa Moskvom zbog eskalacije bombardovanja Alepa.

Papa Franja izjavio je juče da će oni koji su odgovorni za bombardovanja sirijskog grada Alepa morati da "odgovaraju pred Bogom".

De Mistura je rekao da je ovo ključni trenutak zbog čega je važno da se čuje glas ljudi sa moralnim autoritetom poput pape.

"Ne možete bombardovati put ka miru u Siriji", rekao je on dodavši da nije izgubio nadu u ponovno uspostavljanje primirja.

On je rekao da je veoma zabrinut da bi sadašnja situacija mogla da dovede do militarizacije konflikta.

"Ipak nisam pesimista zato što znam da razgovori nemaju alternativu", poručio je De Mistura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: