Erdogan: Vanredno stanje u Turskoj možda i godinu dana

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nagovestio je da će možda biti neophodno da se vanredno stanje produži na najmanje godinu dana.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2016.

14:13

Erdogan: Vanredno stanje u Turskoj možda i godinu dana
Foto: Gettyimages

Vanredno stanje u Turskoj uvedeno je nakon pokušaja vojnog puča sredinom jula.

Erdogan je to izjavio dan nakon što je juče predsedavao sednicom najvišeg turskog tela za nacionalnu bezbednost, koje je predložilo da se aktuelno vanredno stanje produži, nakon što istekne u oktobru, prenela je agencija AFP.

"Očito je da tromesečno vanredno stanje nije dovoljno. U interesu je Turske da se to stanje produži za još tri meseca", izjavio je Erdogan danas i dodao: "Možda ni 12-mesečno vanredno stanje ne bude dovoljno".

Uvođenje vanrednog stanja je turskoj vladi obezbedilo zakonsku osnovu za obimnu akciju protiv navodnih organizatora i pristalica puča koji je pokušan 15. jula, a za koji vlasti krive muslimanskog vođu Fetulaha Gulena.

Turski ministar pravde Bekir Bozdag je juče izjavio da je dosad pritvoreno 32.000 ljudi zbog navodnih veza sa Gulenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: