Hapšenje zbog ubistva srpskog dečaka u Zvorniku 1992.

Postupajući po zahtevu Tužilaštva BiH, osumnjičena Elfeta Veseli privedena je u Švajcarskoj za ubistvo dečaka srpske nacionalnosti 1992. u okolini Zvornika.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.09.2016.

11:40

Hapšenje zbog ubistva srpskog dečaka u Zvorniku 1992.
Foto: Freeimages.com

Ona je pod istragom i osumnjičena je da je zajedno sa drugim osobama, u leto 1992. u blizini mesta Kamenica kod Zvornika, na izuzetno svirep način, hladnim oružjem, usmrtila 12-godišnjeg dečaka srpske nacionalnosti Slobodana Stojanovića, prenosi Fena.

Tužilaštvo BiH je sprovelo opsežnu istragu tokom koje je prikupilo dokaze kojima sumnjiči navedenu i došlo do saznanja da se osumnjičena duže vremena nalazi na području Švajcarske i da su pokrenute aktivnosti za njeno lociranje, hapšenje i izručenje pravosuđu BiH.

Tužilaštvo je obavešteno da se osumnjičena u Švajcarskoj usprotivila dobrovoljnom izručenju po skraćenoj proceduri u BiH, pa će se u narednom periodu pristupiti aktivnostima za njeno izručenje i deportaciju u BiH, gde će joj se suditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: