Devetorica migranata opkolila devojčicu u Subotici

Četrnaestogodišnju devojčicu iz Subotice napalo je devet migranata i pokušalo da je seksualno napastvuje, pišu "Večernje novosti".

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 29.09.2016.

08:24

Default images
Foto: Freeimages.com

Devojčica je krenula kod bake, izašla je ispred kapije kada joj je prišao jedan od migranata i zagrlio je. Drugi je pitao da li žele da imaju seksualni odnos. Počeli su da je vuku u žbunje, a odmah su se tu stvorila još sedmorica muškaraca. Dete je vikalo i to je čuo čovek koji je prolazio. Potrčao je da je spase i tada su se manijaci razbežali.

To su za "Novosti" rekle komšije četrnaestogodišnje devojčice iz Subotice koju je grupa migranata pokušala da siluje. Ona je pre dva dana preživela košmar na putu do bake, čija kuća se nalazi na kraju Senćanskog puta kod istoimenog groblja, ali je i dalje u šoku. Prema rečima komšija, srećom, i policija je bila blizu i odmah je uhvatila jednog napadača, a nedugo zatim i drugog.

Posle saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici, migrantima iz Pakistana M. A. P. (34) i B. Z. M (22), koji se terete da su pokušali nedozvoljene polne radnje nad maloletnicom, određen je pritvor do 30 dana.

"Migrantima su dodeljeni advokati po službenoj dužnosti, a svoju odbranu su izneli u prisustvu sudskog prevodioca na urdu jeziku, zvaničnom jeziku Pakistana. Saslušanje oštećene i ostalih svedoka biće nastavljeno iduće nedelje", kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Zbog svega ovoga, Subotičani koji strahuju za svoju bezbednost putem društvenih mreža pokrenuli su peticiju kojom se traži da se migrantima i azilantima uskrati pravo na slobodno kretanje u Subotici.

Ovo nije prvi put da migranti nasrnu na nekoga u Subotici. Nedavno su u samom centru grada napali dva brata, takođe maloletnika, i jednog od njih su posekli skalpelom po glavi. Takođe, nisu retke ni krađe, naročito na periferiji grada, gde se dešava da uđu u dvorište i odnesu ono što im treba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: