Lavrov odgovara Keriju: Razdvojite opoziciju od terorista

Ruski diplomata Sergej Lavrov pozvao je američkog državnog sekretara Džona Kerija da ostvari obećanja SAD.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.09.2016.

20:30

Lavrov odgovara Keriju: Razdvojite opoziciju od terorista
Foto: Gettyimages

Kaji je rekao, SAD treba da odvoje delove sirijske opozicije, koji su orijentisani ka Vašingtonu, od "terorističkih grupa", saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Lavrov je Keriju u telefonskom razgovoru kazao da su lokalni ratni komandanti iz Nusra fronta otvoreno govorili o stranoj podršci, uključujući isporuke američkog oružja, prenosi Rojters.

Nusra front nedavno je promenio naziv u Džabhat Fatah al Šam, podsetila je britanska agencija.

Dvojica zvaničnika razgovarala su i o mogućim načinima kako da utiču na situaciju u sirijskom gradu Alepu u skladu sa principima američko-ruskog plana o primirju, kaže se u saopštenju ruskog ministarstva.

Američki državni sekretar Džon Keri zapretio je ranije danas da će prekinuti sve kontakte s Rusijom u vezi sa Sirijom, ukoliko se ne obustavi rusko i sirijsko bombardovanje Alepa.

Stejt department je objavio da je Keri taj ultimatum izneo u telefonskom razgovoru sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom, preneo je AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: