"Zamislite klanicu. Ono što se dešava u Alepu je još gore"

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun izjavio je da oni koji koriste "sve destruktivnije oružje" u Siriji čine ratne zločine.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

17:11

screenshot

On je upozorio da je situacija u sirijskom gradu Alepu "gora nego u klanici", javile su agencije.

Ban je osudio napade na dve najveće bolnice u delovima Alepa koji su u rukama pobunjenika, nazvavši ih ratnim zločinima, prenosi AFP.

"Budimo jasni. Oni koji koriste sve destruktivnije oružje tačno znaju šta rade. Znaju da čine ratne zločine", rekao je Ban u Savetu bezbednosti.

Britanska agencija navodi, pozivajući se na bolničke izvore, da su ruski ili sirijski vojni avioni danas onesposobili veliku bolnicu u Alepu, a kopnene snage pojačale napad na pobunjeničku četvrt grada koja je pod opsadom.

"Zamislite uništavanje. Ljude sa istrgnutim nogama i rukama. Decu u strašnim mukama kojima niko ne pritiče u pomoć. Zamislite klanicu. Ovo je gore", zaključio je generalni sekretar UN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: