Avganistanski zvaničnik: Pogođena kuća, ubijeno 13 civila

Najmanje 13 civila ubijeno je u vazdušnom udaru koji je pogodio stambenu zgradu u avganistanskoj istočnoj provinciji Nangarhar, rekao je avganistanski zvaničnik

Izvor: Beta

Sreda, 28.09.2016.

12:43

Default images

Američka vojska u Avganistanu saopštila je da se incident ispituje.

Poslanik iz provincije Nangarhar, Esmatulah Šinvari rekao je da se veliki broj ljudi okupilo u kući u oblasti Ačin, blizu pakistanske granice, da dočeka plemenskog vođu koji se vraćao sa hadža, muslimanskog hodočašća u Saudijskoj Arabiji.

U napadu je povređeno najmanje 12 ljudi, uključujući i tog plemenskog vođu, rekao je on.

Portparol šefa policije provincije Nangarhar rekao je da su meta vazdušnog napada bili pristalice Islamske države.

Avganistanske snage uz podršku američke vojske bore se već mesecima protiv boraca Islamske države u oblasti Ačin. Portparol američke vojske u Avganistanu general Čarls Klivland potvrdio je da je rano jutros sproveden vazdušni napad u oblasti Ačin u okviru borbe protiv terorizma.

"Američke snage jesu sprovele jedan antiteroristički vazdušni napad u oblasti Ačin, u provinciji Nangarhar, 28. septembra i iz operativnih bezbednosnih razloga mi ne govorimo o detaljima naših antiterorističkih operacija", naveo je Klivland u saopštenju. On je rekao da su upoznati da ima tvrdnji da je bilo nastradalih civila i da se sprovodi istraga o tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: