Nelegalne rudarske aktivnosti uzrok eksplozije

Kineske vlasti saopštile sus da prvi rezultati istrage pokazuju da su nelegalne aktivnosti uzrok eksplozije u rudniku na severu zemlje.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

10:51

Default images

Prema najnovijim informacijama u njoj je poginulo 18 rudara, dok se dva još vode kao nestala.

Lokalni zvaničnici su jutros na konferenciji za novinare rekli da su predstavnici kompanije koja je vlasnik rudnika Linli koal majning u policijskom pritvoru, javila je Sinhua.

Eksplozija gasa desila se u malom rudniku uglja na području grada Šicuišan u utorak ujutru, u severozapadom regionu Ningsia. U rudniku je u to vreme bilo 20 rudara.

Kineska agencija je prenela da prvi rezultati istrage pokazuju da su eksploziju uzrokovale nelegalne rudarske aktivnosti, ali nije dala druge detalje.

Zamenik gradonačelnika Vu Juguo izjavio je da je spasavanje bilo onemoguće zbog prevelike koncentracije gasa i uništenog rudarskog okna.

Kineski rudnici su već godinama poznati po velikom broju nesreća i smrtnih slučajeva iako su poslednjih godina poboljšane mere bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: