Pupovac: Pregovori sa HDZ stigli do pitanja o pravima Srba

Susretom sa zastupnicima manjina, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović započela je konsultacije o formiranju hrvatske vlade i izboru mandatara.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.09.2016.

19:42

Pupovac: Pregovori sa HDZ stigli do pitanja o pravima Srba

Potpredsednik SDSS Milorad Pupovac je, nakon razgovora sa predsednicom Grabar Kitarović, rekao da su pregovori s HDZ-om u drugoj fazi, odnosno da se govori o pitanjima i pravima srpske nacionalne manjine.

"Pregovori idu dobro u smislu načina i sadržaja. Svaka nova prilika za pregovore donosi rješenja za nešto što nismo usuglasili u prethodnoj prilici, i ide dobro", rekao je Pupovac i dodao da će o pozicijama i participaciji nacionalnih manjina u vladu razgovarati kasnije.

Pupovac je novinarima rekao da nije prirodno da predstavnici manjina ne sede u firmama koje brinu o nacionalnim parkovima, ili u HEP-u, ili da u Hrvatskim šumama nema nikoga, iako se zna da na tim područjima leže glavni rezervoari hrvatskog šumskog fonda...

"Dakle, stvari treba gledati funkcionalno, a ne u smislu preuzimanja odgovornosti za više stvari nego je moguće. Naprosto želimo promeniti ono što je neprirodno", rekao je Pupovac odgovarajuci na pitanje smatra li da nacionalne manjine treba da budu na pozicijama u državnim firmama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: