Josipović: Zar će Kolinda da ćuti o misi za ustaše?

Bivši predsednik Ivo Josipović prozvao je svoju naslednicu Kolindu Grabar Kitarović zbog toga što nije osudila misu za ustaške generale.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.09.2016.

17:33

Josipović: Zar će Kolinda da ćuti o misi za ustaše?
Getty Images

Takođe, on je naveo i da je ona trebalo da reaguje na komentare zastupnika Željka Glasnovića upućene studentima Filozofskog fakulteta.

''Zar predsednica Republike i vrhovna zapovednica oružanih snaga RH Grabar Kitarović zaista neće ništa reći, još manje učiniti, povodom mise za ustaške generale i zločince na kojoj vojni vikar 3. gardijske brigade slavi ustaštvo!? Zanimljivo, novinari je o tome, kao ni o ispadima generala Glasnovića protiv studenata ništa ne pitaju. Zapravo, i bez pitanjja, predsednica bi trebalo, kako je obećavala, da lupi šakom o sto'', poručio je Josipović, preneli su hrvatski mediji.

Inače, Glasnović je prošle sedmice na ružan način govorio o studentima Flozofskog fakulteta koji danima protestuju protiv dekana Vlatka Previšića.

On je naime pozvao da se njihov protest reši ''pendrecima i suzavcem'' i poručio da ih treba iseliti u Severnu Koreju.

Glasnović se tu nije zaustavio nego je ubrzo potom pohodio i misu za ustaške generale. U bazilici Presvetog srca Isusova u Zagrebu održana je misa za 35 generala i pukovnika NDH.

U letku kojim su građani pozivani na misu stajalo je da je reč o hrvatskim mučenicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: