Osuđeni napadači na Vazurino obezbeđenje

Prvi osnovni sud osudio je navijače "crno-belih" Veljka Belivuka na godinu kućnog zatvora, a Darka Ristića na godinu i deset meseci klasičnog zatvora.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

14:02

Osuđeni napadači na Vazurino obezbeđenje
Screenshot

Oni su osuđeni zbog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure u aprilu ove godine ispred prostorija kluba.

Tom odlukom sud je potvrdio sporazum o priznanju krivičnog dela koji su oni prošle sedmice zaključili sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, rekla je Tanjugu portparolka suda sudija Ivana Ramić.

Ona je dodala da je sud obojici produžio meru zabrane napuštanja boravišta do pravosnažnosti presude.

Prema sporazumu, koji je potvrđen presudom, Belivuk je za kaznu od godine kućnog zatvora priznao krivično delo nasilničko ponašanje, a Ristić za godinu i 10 meseci zatvora nasilničko ponašanje u sticaju sa teškom telesnom povredom.

Njima je u junu bilo počelo suđenje i nakon nekoliko pretresa, Belivuk i Ristić nagodili su se sa tužilaštvom, zbog čega je suđenje prekinuto.

Tokom suđenja su saslušani oštećeni, koji se nisu pridružili krivičnom gonjenju niti su istakli odštetni zahtev.

Miloš Vazura nije imao status oštećenog, niti su oni bili optuženi za ugrožavanje njegove sigurnosti.

Incident se dogodio 28. aprila ispred prostorija kluba FK Partizan i zabeležile su ga sigurnosne kamere, na osnovu čijih snimaka su nekoliko dana kasnije uhapšeni.

Optuženi Veljko Belivuk i Darko Ristić su na početku suđenja u junu rekli da nisu imali nameru da napadnu Vazuru, potvrdivši da su pripadnika njegovog obezbeđenja Kumburovića izudarali zbog teške psovke.

Inače, Apelacioni sud u Beogradu je u martu ove godine pravosnažno osudio Belivuka na pet godina i 15 dana zatvora, jer je 2007. godine, kao obezbeđenje beogradskog splava "Blejvoč" udarcima metalnom stolicom po glavi naneo teške telesne povrede Bojanu M. nakon verbalnog sukoba sa njim i njegovim prijateljima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: