“Skrivanje nasilja pravdaju unutrašnjim stvarima Srbije”

Funkcioner DS Balša Božović oglasio se saopštenjem povodom reakcija iz vlasti na komentare iz OEBS u slučaju “Savamala”.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

18:05

“Skrivanje nasilja pravdaju unutrašnjim stvarima Srbije”

“Ukoliko policija ne radi svoj posao i ne odaziva se na pozive građana. Ukoliko tužilaštvo nema hrabrosti da pokrene predistražne radnje. Ukoliko Skupština grada odbija da diskutuje na temu nasilja u Savamali. Ukoliko je Skupština Srbije gluva na zahtev Demokratske stranke da se formira anketni odbor zbog slučaja Savamale, onda je pitanje da li je to unutrašnje pitanje Srbije ili je to očigledno sprečavanje institucija od strane vrha vlasti da rade svoj posao”, naveo je Božović.

On se osvrnuo na izjavu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

“To što ministru policije smeta zainteresovanost međunarodne zajednice u slučaju Savamala govori samo o tome da je Vlada Srbije očigledno zaboravila da su otvorena poglavlja 23. i 24. koja se tiču upravo vladavine prava. Nije Srbija ničije privatno vlasništvo pa da se skrivanje nasilja pravda 'unutrašnjim stvarima Srbije'. Neodgovorno ponašanje od strane vrha vlasti će koštati Srbiju na njenom evropskom putu”, zaključio je Božović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: