Saučešće Vučića povodom smrti Peresa

Premijer Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu povodom smrti bivšeg predsednika i premijera Izraela Šimona Peresa

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

10:24

Saučešće Vučića povodom smrti Peresa
Foto: Tanjug

Veoma me je ožalostila vest o smrti Šimona Peresa, jednog od najistaknutijih i najpoštovanijih lidera Države Izrael, kroz čiji život i rad se odražava veliki deo istorije Vaše zemlje. Neizbrisiv trag je ostavio u celom svetu - slavljen kao dobitnik Nobelove nagrade za mir sa novom vizijom Bliskog istoka, ali pre svega svojim racionalnim, pristojnim i mirotvornim stavom u politici i životu", navodi se u telegramu srpskog premijera i dodaje:

"Izuzetno sam počastvovan što mi je ukazao priliku da razgovaramo u njegovom Centru za mir i da mnogo naučim od njega, kao preteče najsavremenijih trendova u obrazovanju. Njegova ideja o učenju uz rad i radu uz učenje za mene je vodilja kako da nove generacije u mojoj zemlji izrastu u što uspešnije ljude".

U ime Vlade Srbije i svoje ime, porodici Šimona Peresa, vama lično i vladi Države Izrael, izražavam najdublje saučešće, navodi se u telegramu premijera Vučića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: