Debata Trampa i Klintonove obara rekord star 36 godina

Prvo ovogodišnje televizijsko sučeljavanje kandidata za predsednika SAD, Hilari Klinton i Donalda Trampa, mogla bi biti najgledanija debata u istoriji.

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2016.

23:49

Debata Trampa i Klintonove obara rekord star 36 godina
Foto: GettyImages

Kompanija Nilsen još nije iznela konačne podatke gledanosti sinoćne debate, ali preliminarne procene 11 televizijskih mreža koje su je prenosile govore da bi ukupan broj gledalaca mogao da bude 81,4 miliona, čime bi bio oboren rekord star 36 godina.

Dosadašnji rekord drži sučeljavanje demokrate Džimija Kartera i republikanca Ronalda Regana 1980. godine kada je debatu gledalo 80,6 miliona ljudi.

Posle debate Kartera i Regana nijedna nije imala preko 70 miliona gledalaca.

Klinton ima i razloga da se hvali kod kuće - debatu njenog supruga Bila Klintona 1996. godine pratilo je više nego duplo manje ljudi - 36,3 miliona.

Sinoćnoj debati Klinton i Trampa jedino po broju gledalaca u SAD mogu da pariraju prenosi finala američkog fudbala. Najveći broj gledalaca u istoriji televizije u SAD je imao super bol 2015. kada su igrali Nju Ingland i Sijetl.

Najviše gledalaca sinoć je privukla televizije NBC koja je i organizovala debatu.

Izbori u SAD biće održani 8. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: