Tramp: Rusi imaju bolji nuklearni arsenal od nas

Nuklearni arsenal Rusije noviji je od američkog, mogućnosti SAD su zastarele, rekao je u debati kandidat Republikanske partije za predsednika SAD Donald Tramp.

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.09.2016.

11:32

Tramp: Rusi imaju bolji nuklearni arsenal od nas
Getty Images

“Rusija proširuje svoje mogućnosti, oni imaju mnogo novije mogućnosti nego mi”, rekao je Tramp tokom debate sa demokratskom rivalkom Hilari Klinton, održane na njujorškom Univerzitetu Hofstra, odgovarajući na pitanje voditelja kakav stav ima o nuklearnom oružju.

Tramp je nazvao “nuklearnu pretnju najvećom pretnjom”.

Republikanac je dodao da smatra da bi bilo idealno potpuno odbacivanje takvog oružja, međutim, kao predsednik, on nema nameru da prvi pokrene razoružanje.

“Ako nuklearno oružje bude primenjeno - to je kraj, ali istovremeno mi treba da budemo spremni i ništa da ne sklanjamo sa stola”, istakao je Tramp.

Klinton je tokom debate ponovila tvrdnju da Trampu ne treba poveravati nuklearno oružje. Izbori za predsednika SAD biće održani 8. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: