Dejli mejl: Srbin odgovoran za smrt Britanca na Zakintosu

Britanski mediji se bave slučajem smrti Danija Kelija na grčkom ostrvu Zakintos, koji se udavio u pokušaju da pobegne od napada srpskog državljanina.

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2016.

09:15

Dejli mejl: Srbin odgovoran za smrt Britanca na Zakintosu
Thinkstock

Kako se navodi, Nikola Miščević, koji je u avgustu prošle godine radio kao pripadnik obezbeđenja, jurio je i gađao kamenjem 23-godišnjeg Britanca.

On je potom priveden, ali mu je bilo dozvoljeno da napusti Zakintos četiri dana po incidentu, pošto policija nije našla “vezu između događaja i srpskog državljanina“.

Prijatelj stradalog Britanca Martin Spenser je snimio ceo incident, Miščevićev napad kamenjem na Kelija i njegov pokušaj da pobegne “morskim putem“.

Spenser je naveo da je uzviknuo u pravcu Miščevića, rekao mu da ga snima, misleći da će ga tako odvratiti od napada, ali ga je on onda, kako kaže, udario u glavu i oteo mobilni telefon.

Kako navodi Dejli mejl, srpski državljanin je uhapšen, optužen i osuđen za pljačku Spensera, međutim istražitelji nisu uspeli da nađu vezu između tog događaja i smrti Kelija.

Spenser je opisao šta se dogodilo sporne večeri. Zajedno sa Kelijem je došao na žurku, ali su se ubrzo razdvojili i tek posle nekoliko sati prijatelj ga je našao i rekao mu da moraju hitno da odu.

U dogovoreno vreme je Spenser bio na mestu gde je trebalo da se nađu, ali je onda video Kelija kako po keju beži, dok ga Miščević juri.

“Trčao je punom brzinom i uleteo u more. MIščević je stao na obalu i krenuo da baca kamenje ka Daniju, koji je plivao dalje. Bio je agresivan, vikao je na njega. Čuo sam Danija kako viče da ništa nije uradio. Otišao sam u policiju i prijavio događaj“, naveo je Spenser.

Potom je, kako kaže, pozitivno identifikovao Miščevića kao osobu koja ga je napala i otela mu mobilni telefon, a srpski državljanin je potom u osustvu osuđen na sedam meseci, uslovno tri godine, međutim, kako piše Dejli mejl, on se već vratio u Srbiju i nikada nije odgovarao za napad na Kelija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: