Mali: Preuzeću odgovornost za Savamalu ako istraga potvrdi

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će preuzeti odgovornost ukoliko istraga tužilaštva potvrdi da je on umešan u rušenje u Savamali.

Izvor: N1

Utorak, 27.09.2016.

22:53

Mali: Preuzeću odgovornost za Savamalu ako istraga potvrdi
Foto: Tanjug

Ipak, tvrdi da sa tim nema veze, ali da nije ni policajac ni tužilac da bi mogao da zna ko je rušio u Savamali.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je početkom juna izjavio da ima saznanja da je u rušenju u Savamali učestvovao vrh gradske vlasti. Gradonačelnik kaže da je premijer u tom trenutku imao svoja saznanja, a da on o tome nije razgovarao.

Na pitanje "Insajdera bez ograničenja" da li je Vučić mislio na njega kada je govorio o najvišim državnim organima, Mali odgovara: "To treba da pitate njega".

"Kažem i odgovorno tvrdim da nijedna gradska ustanova nije učestovovala u tome te noći. Gradske institucije nisu učestvovale i sve podatke smo dostavili policiji, tužilaštvu i zaštitniku Saši Jankoviću. Mislim da treba da se pokaže kako pravna država radi. Ja nisam ni policajac ni tužilac", rekao je Mali.

Govoreći za Insajder on je više puta ponovio da ga zanima šta se desilo te noći u Hercegovačkoj ulici jer se mesecima brani od optužbi.

"Kako da znam ko je, jesam li ja policajac? Mene to veoma interesuje, ko je to uradio", istakao je Mali.

U Hercegovačkoj ulici je srušeno 12 objekata, a gradonačelnik tvrdi da su za rušenje 11 postojale pravosnažne presude, dok je samo još jedan objekat bio sporan. Ističe da bi se i taj jedan proces uskoro završio i pita zašto bi bilo ko iz grada nelegalno rušio na način na koji se to desio u postizbornoj noći.

"Velika je odgovornost i meni kao gradonačelniku je od interesa da se to otkrije, ko je kriv. Ja se u potpunosti slažem s vama i građanima Beograda i mislim da je po Grad Beograd loše to što se desilo", kaže Mali.

Upitan zašto onda nije makar ponudio ostavku pošto se u gradu desilo nešto što on ne može da kontroliše, gradonačelnik odgovara: "Ja sam gradonačelnik, nisam ni policajac ni tužilac. To što se desilo je loše, to se slažemo, ali hajde da vidimo ko je kriv".

Zaštitnik građana Saša Janković ustanovio je u svom izveštaju da policija te nije reagovala na pozive građana. Odgovarajući na pitanje zašto zbog nereakcije policije nije tražio ostavku ministra Nebojše Stefanovića, Mali kaže da on nije inspektor, a ni policajac.

"Čekamo rezultate istrage. Nemam prava da budem porota i sudija. Potpuno sam spreman da preuzmem odgovornost ukoliko istraga potvrdi da sam ja kriv. Hoću da poštujem nadležne organe, proces kroz koji mora da prođu tužilaštvo i policija. Za Grad je dobro da se to reši, da krenemo dalje i da idemo dalje", napominje Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: