Maja Gojković u zvaničnoj poseti Švajcarskoj

Predsednica Narodne Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je na početku posete Švajcarskoj da Srbija i Švajcarska i dalje razvijaju bilateralne odnose.

Izvor: Beta

Utorak, 27.09.2016.

22:15

Maja Gojković u zvaničnoj poseti Švajcarskoj
Foto: Tanjug

Kako navodi, time je ostvaren značajan doprinos intenzivnom dijalogu na najvišem nivou i predsedavanje dve zemlje OEBS-om.

Gojković je na svečanosti povodom 100. godina od osnivanja srpskog diplomatskog predstavništva u Bernu rekla da je taj jubilej obaveza za budućnost da se "na osnovama bogate tradicije i mnogo puta dokazanog prijateljstva, dalje razvijaju bilateralni odnosi", navodi se u saopštenju njenog kabineta.

"To svedoči o značaju koji Srbija pridaje Švajcarskoj koja je prepoznata kao obrazac uspeha i dobre uprave, ali i želji da saradnju sa Švajcarskom postavi visoko među svojim spoljnopolitičkim prioritetima", rekla je Gojković.

Ona je rekla da u Srbiji posluje više od 200 švajcarskih kompanija, ali i da je poseta tada potpredsednika, a sada predsednika Švajcarske Johana Šnajder-Amana prošle godine, ukazala da i Švajcarska Srbiju gleda "kao važnog partnera, sa kojim želi još produktivniju saradnju".

Na svečanosti u ambasadi Srbije prisustvovali su predsednica Nacionalnog saveta Saveznog parlamenta Švajcarske Kristi Markvalder i pomoćnik ministra spoljnih poslova Švajcarske Nikolas Bril, koji su istakli dobru saradnju sa Srbijom, navodi se u saopštenju.

U okviru obeležavanja jubileja, u ambasadi Srbije je priređena i izložba kopija arhivskih dokumenata o procesu otvaranja ambasade Kraljevine Srbije u Bernu 1916. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: