Mihajlovićeva: O podršci Dodiku neka govori Vučić

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović nije htela da odgovori na pitanje da li će Srbija sada podržati predsednika Republike Srpske.

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2016.

12:42

Mihajlovićeva: O podršci Dodiku neka govori Vučić
Tanjug

Ona je izjavila da bi premijeru prepustila odgovor na pitanje da li to što vlada Srbije nije podržala referendum znači da sada neće podržati ni Milorada Dodika.

Mihajlovićeva je na pitanje novinara o stavu vlade prema Dodiku, kojem, inače, kako se spekuliše, prete političke i pravne sankcije u BiH i međunarodnoj zajednici, rekla da odgovor na to prepušta premijeru, a kad je reč o mogućim posledicama održavanja referenduma po odnose Srbije i BiH precizirala da u vladi još nije bilo reči o tome.

Podsetila je da je premijer Aleksandar Vučić vrlo jasno izneo svoj stav po pitanju situacije nakon referenduma u Republici Srpskoj:

"Mislim da se premijer juče jasno odredio i Vlada Srbije se odredila. Nismo do sada razgovarali o tome", rekla je Mihajlović,eva odgovarajući na pitanje novinara da li će pretnje hapšenjem predsednika RS Milorada Dodika uticati na odnose Srbije i BiH.

Mihajlovićeva je dodala da je danas razgovarala sa ministrom komunikacija i prometa Saveta ministara BiH Ismirom Juskom o deblokadi gradnje mosta Ljubovija-Bratunac, kao i o drugim projektima koji su od značaja za građane Srbije i BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: