Nikolić: Bakir duguje objašnjenje za izjavu o Dodiku

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić smatra da Bakir Izetbegović duguje objašnjenje za izjavu u kojoj poredi Milorada Dodika sa Muamerom el Gadafijem.

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.09.2016.

12:02

Nikolić: Bakir duguje objašnjenje za izjavu o Dodiku
Tanjug

Nikolić u izjavi za Novosti kaže da Izetbegović treba dodatno da objasni kada je bio iskren - kad je rekao da rata u BiH neće biti ili kada predviđa da će Milorad Dodik posle vojne intervencije da bude mučen, ponižavan i ubijen.

"Ko će to, po njegovom mišljenju, da uradi? Protiv Gadafija su okrenuli stanovnike Libije. Šta bi trebalo da se desi da bi stanovnici Srpske to učinili svom letigimno izabranom predsedniku? Dodik se koristi demokratskim principom da ostvari svoje ideje, koje sredstvo bi Izetbegović koristio da ostvari svoj naum o ubistvu jednog predsednika", upitao je Nikolić.

Referendum je očigledno pokazao volju građana RS i ne bi smeo da doživi sudbinu nekoliko referenduma održanih u različitim srpskim zemljama u različitim političkim okolnostima - da bude održan i ostane mrtvo slovo na papiru, dodao je Nikolić.

On je naveo da su iza referenduma stali svi relevantni politički činioci u RS i da to obavezuje na njegovo sprovođenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: