Peta runda: Jeremić drugi, prestigao Lajčaka

Prema nezvaničnim informacijama, kandidat za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić nalazi se na drugom mestu posle pete runde glasanja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2016.

17:16

Peta runda: Jeremić drugi, prestigao Lajčaka
Foto: Tanjug

Kako se navodi, prvi je bivši portugalski premijer Antonio Gutereš, a Jeremić je na drugom mestu, prestigao je ministra inostranih poslova Slovačke Miroslava Lajčaka.

Jeremić kaže da je peti krug glasanja u Savetu bezbednosti potvrdio da se konstantno rangiramo pri samom vrhu liste kandidata

"Ovaj put se nalazimo na drugom mestu. Nastavljamo kampanju iz pozicije prvoplasiranog u istočnoevropskoj grupi, pred završnu fazu izbora u kojoj stalne članice SB imaju mogućnost najave upotrebe veta", izjavio je Vuk Jeremić.

Gutereš je osvojio 12 pozitivnih glasova, dva negativna i jedan neodređeni, a Jeremić osam pozitivnih, šest negativnih i jedan neodređen.

Jeremić je tako prestigao Lajčaka, koji isto ima osam pozitivnih glasova kao i on, ali ima sedam negativnih i nijedan neodređen.

Argentinska ministarka inostranih poslova Suzana Malkora je na četvrtom mestu sa skorom 7-7-1.

Prethodna runda glasanja održana je 9. septembra i tada je Vuk Jeremić bio treći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: