Terorista otkrio motiv masakra: Ubili ste Abu Vahiba...

Policija Orlanda je objavila deo transkripta razgovora Omara Matina i pregovarača, nakon što je ubio 49 osoba u gej klubu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2016.

14:01

Terorista otkrio motiv masakra: Ubili ste Abu Vahiba...
Tanjug

On je istakao da je napad izvršio u znak protesta zbog toga što američka vojska bombarduje položaje Islamske države u Iraku i Siriji.

“Moraćete da kažete američkoj vladi da prestane sa bombardovanjima. Ubijaju previše žena i dece“, rekao je Matin policajcu u telefonskom razgovoru nekoliko momentata pre nego što je ubijen prilikom pokušaja hapšenja.

Policija Orlanda je objavila i transkript koji navodno otkriva motiv njegovog terorističkog napada.

“To je vazdušni napad u kom je poginuo Abu Vahib. To je bio okidač. Okej?“, naveo je Matin.

Kada je pregovarač tražio od njega da se identifikuje, rekao je da je njegovo ime “islamski vojnik“.

“Zovi me mudžahedinom, zovi me božjim vojnikom”, rekao je Matin.

Dodaje se i da su istražitelji zaključili da nije bilo direktne veze između Islamske države i napada koji je izveo Matin.

Abu Vahib je bio jedan od lidera Islamske države Iraka i Levanta. Bio je vođa grupe pod nazivom "Lavovi iz al Anbara", a ubijen je u vazdušnom napadu američkih snaga 6. maja ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: