Duraković: Možda izgubimo Srebrenicu

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković sastao se u Sarajevu dan nakon referenduma u RS s liderima stranaka u BiH.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2016.

13:17

Duraković: Možda izgubimo Srebrenicu

On je naveo da je sastanak inicirao pred lokalne izbore koji se održavaju u nedelju 2. oktobra.

"S obzirom da sam ja sve vreme imao podršku ovih političkih opcija danas sam odlučio da se sastanem sa liderima ovih pet političkih opcija SDA, SBB, SBiH, DF i SDP. Nekoliko dana pre izbora hteo sam da upoznam lidere o situaciji na terenu koju imamo i da neke poslednje detalje koje imamo zaokružimo da bismo mogli izneti ove izbore i pobediti one politike koje očito u Srebrenici žele promeniti stvari. Još jednom sam dobio ličnu podršku, poželili su mi sreću i nadam se da ćemo u nedelju imati pozitivan ishod", rekao je Duraković.

On je kazao da je sa liderima stranaka razgovarao i o referendumu.

"Referendum je prošao tiho što se tiče Srebrenice. Izlaznost je bila vrlo mala, kako su oni kazali 34 posto, mada je izlaznost bila manja. Nije bilo nikakvih problema sa bezbednosnog aspekta. U Srebrenici je situacija pred izbore napeta. Ima građana koji su zabrinuti. Juče je bio referendum pa sada imamo izbore, mogućnost da izgubimo Srebrenicu, a ako izgubimo Srebrenicu, onda to mogu biti posledice za celu državu i iz tog razloga i jesam razgovarao sa prvim ljudima ovih pet političkih opcija", naveo je Duraković posle sastanka.

Sastanku su prisustvovali lideri pet stranaka, Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić, Amer Jerlagić, Željko Komšić i Nermin Nikšić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: