Amerikanci ukidaju domaće zadatke za učenike?

Sve veći broj osnovnih škola i nastavnika u SAD ukidaju domaće zadatke za decu kako bi im omogućili više vremena za igru, sport, porodicu, čitanje i spavanje.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.09.2016.

09:41

Amerikanci ukidaju domaće zadatke za učenike?
Thinkstock

Direktor Orčard škole u Burlingtonu, Vermont, izjavio je da je deci predškolskog uzrasta pa do petog razreda osnovne škole ukinut domaći zadatak jer, po njegovom istraživanju, domaći nema nikakav uticaj na poboljšanje obrazovanja, prenosi AP.

U drugim osnovnim školama je uveden domaći zadatak u vidu vanškolskih aktivnosti poput čitanja, igranja napolju, druženja sa porodicom i obavezan minimun spavanja.

Predsednik Nacionalnog udruženja osnovnih škola kaže da iz reakcija roditelja može da zaključi da su "deca bez domaćeg suviše raspuštena".

Pojedini obrazovni stručnjaci tvrde da domaći zadatak ima "vitalni značaj" kao i da ukidanje može da "ostavi ključne posledice po obrazovanje dece".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: