Na hramu u PR pano - "muzej žrtava Miloševićevog režima"

Na nedovršeni Hram Hrista Spasitelja u Prištini okačen je pano kojim traži njegovo pretvaranje u "muzej žrtava Miloševićevog režima na Kosovu".

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2016.

14:12

Na hramu u PR pano -
foto: wikipedia/commons

"Tražimo da objekat podignut nasiljem Miloševića, u kampu Univerziteta, bude pretvoren u muzej koji će da predstavlja masakar i genocid koji je počinila Srbija na Kosovu", napisano je na panou koji je okačila grupa studenata prištinskog Univerziteta, na kojem su i fotografije nastradalih Albanaca tokom sukoba, prenosi RTS.

Navodi se da se grupa studenata koja je okačila pano predstavlja kao organizacija "Studentska demokratija". Studentima su se danas pridružila i dva starija Albanca, noseći svoj bilbord sa fotografijama, kako tvrde, albanskih žrtava, istovremeno ističući zastave Albanije i Sjedinjenih Američkih Država. Jedan od njih je novinarima rekao da nedovršenu crkvu Hrista Spasitelja treba srušiti.

RTS podseća da je ovo treći put da se javno demonstrira negodovanje prema pravoslavnoj crkvi u Prištini, a koju su monasi, sveštenstvo i vernici Eparhije raško-prizrenske prethodno očistili i sredili dvorište porte, pokušavajući da je zaštite od pretvaranja u javni nužnik, mesto beskućnika.

Policija je na jednom od ranijih skupova privela nekoliko studenata, ali ih je nedugo zatim ioslobodila. Policija je i danas bila prisutna ispred crkve, ali nije ometala akciju studenata. Studenti su se, pošto su okačili pano, udaljili, a policija nije uklonila postavljeni pano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: