Plenković i Petrov zadovoljni posle šest sati razgovora

Lideri HDZ-a i Mosta Andrej Plenković i Božo Petrov posle gotovo šestočasovnih pregovora vladi saopštili su da razgovori napreduju u dobrom smeru.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.09.2016.

23:01

Plenković i Petrov zadovoljni posle šest sati razgovora
Foto: Tanjug

Novinarima su rekli i da su nakon velike saglasnosti oko sedam Mostovih jemstava otvorili i teme vezane za glavne programske postavke i smernice za buduću vladu, prenosi Hina.

Na pitanje o podeli resora u budućnoj vladi, Plenković je rekao da je HDZ predstavio Mostu viziju buduće organizacije vlade, "od predsednika vlade, potpredsednika, broja ministarstava, resora" gde bi, kako je naveo, došlo do određenih modifikacija u odnosu na postojeće stanje.

"Hteli bismo da ustrojstvo vlade reflektuje prioritete našeg programa. To je ono što je najbitnije i hteli bi da Most prouči taj predlog i da konačni predlog ustrojstva buduće vlade bude donesen konsenzusom", poručio je Plenkovć.

Kako je dodao, nije bilo reči o tome koliko će ministarstava pripasti Mostu.

Petrov je rekao da postoji razlog za optimizam, te da se može očekivati da će se sve brzo završiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: