"Mi ne vežbamo, neće ni oni vežbati terorizam"

Republika Srpska nema potrebe da "vežba" ovim referendumom, a varaju se oni koji misle da će moći da vežbaju terorizam u Republici Srpskoj, kaže Milorad Dodik.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2016.

15:55

Foto: Tanjug

Predsednik RS je gostujući na TV Prva kazao da je narod RS pobednik referenduma, jer je povratio dostojanstvo, dok je kao gubitnika označio Bakira Izetbegovića.

"Narod koji je stalno kinjen je dobio osećaj da je osvojio slobodu. To da li će sada nekog hapsiti, nema značaj. Nesporna činjenica je referendum i ono što je narod rekao", kaže Dodik.

Dodik je naveo i da Evropska unija svojim porukama o tome da je referendum bespravan destabilizuje "iovako napetu situaciju u Bosni i Hercegovini".

"Bazična stvar iz koje se izvlači bilo kakva suverenost jeste odluka naroda, nema bazičnije stvari od izražavanja narodne volje, kao na referendumu. Kada to govori neko iz EU on uništava temeljne evropske vrednosti. Mađari su se izjašnjavali da li prihvataju odluke Brisela da im dovuku migrante, zašto o tome niko ne priča", rekao je Dodik.

Kako je kazao, EU je "previše uključena u makroupravljanje i intervencionizam u BiH".

"To je prevršilo svaku meru", rekao je Dodik.

Predsednik RS kaže da referendum nije nikakva vežba.

"Mi smo mogli ovo i juče i pre tri meseca i tri godine. Nije nama potreban nikakav trening. Mi ćemo odlučivati o tome kako ćemo davati odgovore na neka pitanja. Kada mi u RS postignemo dogovor oko nekog pitanja, onda ćemo ići na nove referendume. Pokazali smo ovim da imamo dovoljno karaktera i sposobnosti da sprovedemo ozbiljan referendum i u konfuznim okolnostima i neprijateljskom okruženju održimo stabilnost i mir", rekao je Dodik.

Dodi kkaže da se čuo i sa predsednikom i premijerom Srbije i da su oni "izrazili zadovoljstvo da je dan protekao mirno".

"To je razlog da se smire verbalne retoričke operacije iz prethodnih dana", rekao je Dodik.

Kako je naveo, ne plaše ga pretnje hapšenjem.

"Mene hapse od kako znam za sebe, a evo nisu me još uhapsili. Ne može neko da pravi državu na hapšenju političkih protivnika", rekao je Dodik.

Na pitanje o terorizmu u BiH i eventualnim pretnjama, Dodik je rekao da u BiH postoje stotinu organzacija sa nekakvim terorističkim potencijalom.

"Oni misle da će referendum poslužiti da vežbaju terorizam. Samo ću reći da RS ima sposobnu policiju i da su lica sumnjiva bila praćena i pokrivena", rekao je Dodik.

Na kraju, on je rekao da bošnjačka politička elita ne može da podnese postojanje Republike Srpske.

"Oni su se radovali povodu ili razlogu da ostvare planove o osveti, čišćenju i nestanku RS. Ipak, Srbi neće se povinovati volji Bakira Izetbegovića ili njegovog oca, koji je pisao islamsku deklaraciju i priželjkivao islamsku državu kakvu sad vidimo u Siriji", rekao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: