Kostiću pravosnažno 40 godina za ubistvo i silovanje

Apelacioni sud pravosnažno je osudio na maksimalnu kaznu od 40 godina Darka Kostića zbog ubistva i silovanja Ivane Podraščić (14) iz Batajnice 2014. godine.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.09.2016.

23:54

Default images

Tom odlukom koja je danas objavljena na sajtu suda potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Kostić u maju bio osuđen na istu kaznu.

Devojčicina porodica je radi ostvarivanja imovinsko - pravnih zahteva upućena na parnicu.

Kostić je osuđen je za krivično delo teško ubistvo i silovanje jer je 31. jula 2014. godine najpre pretnjama po život prinudio devojčicu na obljubu, a onda je metalnim delom motike udario više puta u potiljak.

Nakon što je prestala da daje znake života, Kostić ju je umotao u tepih i dva ćebeta i odvukao ispod kuće u pošumljeni deo, gde ju je pokrio starim sunđerima i komadima nameštaja.

U obrazloženju presude Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud pravilno kao otežavajuće okolnosti za Kostića cenio njegov raniji život, te da pred sudom nije iskazao ni najmanju dozu kajanja niti je u bilo kom momentu pokazao da žali za ubijenom.

Kostić se nalazi u pritvoru od rasvetljavanja ovog zločina i njegovog hapšenja u oktobru 2014. godine tri meseca nakon zločina.

Telo Ivane Podraščić, koja je nestala krajem jula 2014. godine, nađeno je tri meseca kasnije - u oktobru u napuštenoj kući u Rakovici.

Kostić je inače višestruki povratnik.

Kao mladi punoletnik 1993. učestvovao u ubistvu Beograđanke Julijane Lukšić (64), koju je sa još jednim saučesnikom zaklao u njenom stanu na Voždovcu.

Za to delo bio je osuđen je na sedam godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: