Izbori u DS: Nataša Vučković bez potpredsedničkog mesta

Članovi DS na neposrednim stranačkim izborima za potpredsednike su izabrali Tamaru Tripić, Jovana Markovića, Branislava Lečića, Nadu Kolundžiju i Igora Salaka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2016.

12:25

Izbori u DS: Nataša Vučković bez potpredsedničkog mesta
Tanjug

To je rečeno agenciji Beta u izbornoj komisiji DS-a.

Neizvesno je bilo ko će biti peti potpredsednik, ali glasovi su prevagnuli i Nataša Vučković ostala je na šestoj poziciji.

Izabrani potpredsednici su deo tima novoizabranog predsednik DS-a Dragana Šutanovca. Prema podacima centralne izborne komisije DS-a za Dragana Šutanovca glasalo je 58,72 odsto izašlih birača.

Na izbore je izašlo 65 odsto registrovanih članova DS koji plaćaju članarinu. Izbori za novo rukovodstvo DS održani su u subotu, 24. septembra.

Kandidatkinja za potpredsednika Demokratske stranke (DS) Nataša Vučković izjavila je da novoizabranom rukovodstvu DS želi što bolji rezulat u narednom periodu i da će ona i dalje biti aktivna u stranci jer je na to obavezuju glasovi koje je dobila na unutrastračkim izborima.

U subotu je na unutarstranačkim izborima u DS-u za novog predsednika stranke izabran Dragan Šutanovac, dok su za potpredsednike izabrani Branislav Lečić, Tamara Tripić, Jovan Marković, Nada Kolundžija i Igor Salak. Po broju glasova, Nataša Vučković imala je neznatno manji broj glasova od petog kandidata.

"Čestitam Igoru Salaku na izboru i za mene su izbori u DS u ovom slučaju gotovi. Ja ću i dalje biti aktivna u stranci i više hiljada glasova koje sam dobila na ovim izborima ne nameravam da izneverim. I dalje ću biti veoma posvećena DS-u", rekla je Nataša Vučković agenciji Beta.

Govoreći o novom predsedniku DS-a, Nataša Vučković je kazala da želi da DS ima što bolji rezultat u narednom periodu.

"Promene su DS-u potrebne i one moraju biti pametne. Dalje aktivnosti DS-a zavise od pobednika, i toga kako će se postaviti, to moramo da sačekamo da pokaže novi predsednik", rekla je Nataša Vučković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: