Ambasadori SAD, Britanije i Francuske napustili sednicu UN

Ambasadori SAD, Britanije i Francuske napustili su vanrednu sednicu Saveta bezbednosti UN kada je sirijski ambasador pozvan da se obrati prisutnima.

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2016.

23:34

Ambasadori SAD, Britanije i Francuske napustili sednicu UN

Sednicu su napustili Samanta Pauer (SAD), Metju Rajkroft (Britanija) i Fransoa Delatr (Francuska) - predstavnici onih zemalja koje su i pozvale na održavanje hitnog sastanka da bi zatražile obustavljanje ofanzive sirijski vladinih snaga u Alepu, prenele su agencije.

Oni su to učinili kada je za govornicu stupio sirijski predstavnik Bašar el Džafari.

Prethodno su predstavnici SAD, Britanije i Francuske optužili Rusiju da podržava ofanzivu trupa sirijskih vlasti dok istovremeno govori o prekidu neprijateljstava, navodi AP.

Džafari je rekao da sama činjenica da se Savet bezbednosti UN okupio na ovom sastanku jeste znak koji su te tri sile poslale da podržavaju i da će podržavati teroriste koje nazivaju umerenom opozicijom, preneo je Tas.

On je istakao da će sirijska vlada ponovo vratiti kontrolu nad Alepom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: