"Teško ranjeni" vođa Boko Harama: Sasvim sam dobro

Vođa Boko Harama Abubakar Šekau objavio je novi video u kome poručuje da je "sasvim dobro" i osuđuje objave nigerijske vojske da je teško ranjen.

Izvor: Beta/AFP

Nedelja, 25.09.2016.

13:28

Foto: Youtube screenshot

"Napisali ste preko društvenih mreža da ste me ranili ili ubili. Ali na sreću ja sam dobrog zdravlja i bezbedan. Savršeno sam dobro", rekao je Šekau u video snimku od oko 40 minuta objavljenom preko Jutjuba.

Nigerijska vojska je krajem avgusta objavila da je teško ranila vođu Boko Harama u vazdušnom napadu na šumu Sambisa na severoistoku zemlje.

Šekau koga su nigerijske vlasti više puta proglasile mrtvim, izgleda fizički dobro u ovom novom videu.

On je uputio direktne pretnje nigerijskom predsedniku Muhamaduu Buhariju, koji je ove nedelje zatražio pomoć Ujedinjenih nacija za oslobađanje nigerijskih srednjoškoljki otetih u Čiboku pre dve godine.

Grupa Islamska država, kojoj je Boko Haram proglasio privrženost u martu 2015, ranije ovog meseca objavila je da će Šekau biti smenjen kao vođa.

Islamska država je navela da će njega zameniti manje poznat Abu Musa Albarnavi, ali Šekau je rekao u video snimku da je on i dalje glavni.

Na kraju snimka Šekau prstom pokazuje na kalendaru datum 25. septembar 2016.

U vojnoj kampanji lansiranoj 2014. nigerijska vojska povratila je od ove islamističke grupe velike delove teritorije na severoistoku zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: