Samoubilački napad u Bagdadu, sedam žrtava

Sedam ljudi je ubijeno, a 19 je povređeno kada je bombaš samoubica aktivirao pojas s eksplozivom u zapadnom predgrađu Bagdada.

Izvor: Beta/AP

Nedelja, 25.09.2016.

12:31

Samoubilački napad u Bagdadu, sedam žrtava
Ilustracija: Tanjug

Napadač je bombu aktivirao među ljudima koji su postavljali šatore za veliki šiitski verski praznik koji se obeležava idućeg meseca, saopštila je policija.

Prema navodima policije bombaš samoubica delovao je dok su se stanovnici pripremali za praznik Ašura koji obeležava smrt imama Huseina, unuka proroka Muhameda, u sedmom veku.

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za napad koji liči na prethodne napade Islamske države. Ta radikalna islamistička grupa često napada civile i bezbednosne snage u Bagdadu i drugim delovima zemlje.

Islamska država je preuzela odgovornost za napade u subotu u Tikritu, kada je ubijeno 12 ljudi.

Uz pomoć međunarodne koalicije predvođene SAD, iračke oružane snage uspele su da povrate veliki deo teritorije koje je Islamska država zauzela 2014. i sada se spremaju za ofanzivu na severni grad Mosul, drugi po veličini grad u Iraku.

Kako bude gubila teritoriju Islamska država mogla bi da poveća broj napada u gradovima, ocenjuju stručnjaci za Irak i ekstremističke pokrete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: