Policija objavila svoje snimke kontroverznog ubistva VIDEO

Policija u Šarlotu u Severnoj Karolini objavila je novi snimak kontroverznog ubistva crnca Kita Lamonta Skota u utorak.

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2016.

09:18

Policija objavila svoje snimke kontroverznog ubistva VIDEO
Foto: Screenshot

Osim toga, objavili su i fotografije pištolja i marihuane za koje navode da je ubijeni posedovao.

Pozivi da se ti snimci objave intenzivirali su se četiri dana nakon ubistva, a posebno nakon što je supruga ubijenog objavila svoj snimak.

Na snimku se vidi kako Skot izlazi iz automobila i hoda unazad dok su mu spuštene ruke. Nije jasno da li ima bilo šta u rukama. Čuju se četiri pucnja i on pada na zemlju. Drugi snimak sa tela jednog od policajca takođe prikazuje Skota sa spuštenim rukama, ali ne i trenutak pucnjave.

BBC navodi da snimci ne razjašnjavaju ključno pitanje – da li je Skot imao pištolj i da li ga je uperio u policajce pre nego što je upucan.

Skotova porodica ističe da je on nosio knjigu, ne pištolj. Međutim, Ker Putni iz policije Šarlota navodi da je žrtva „apsolutno posedovala pištolj“.

Takođe, on kaže da je Skot posedovao i marihuanu i da je počinio još jedan zločin o kojem policija nije želela da priča. On navodi da su policajci vršili nadzor kada su uočili marihuanu u žrtvinim kolima, a potom i pištolj. Snimci koji su objavljeni su sa tela jednog policajca i iz automobila. Putni kaže da policajcac koji je upucao Skota nije nosio kameru na svom odelu jer ih ne nose svi policajci.

Inače, policajac koji je upucao Skota identifikovan je kao Brentli Vinson i on je takođe Afroamerikanac.

Putni navodi da će policija takođe objaviti i DNK dokaze, kao i da se nijedan policajac neće suočiti sa optužnicom, ali da je jedna istraga u toku.

Advokat porodice žrtve Džastin Bamberg navodi da novi snimci samo podižu još više pitanja o incidentu, kao i da se ne vidi da li Skot ima pištolj u rukama.

Na snimku objavljenom u petak koji je napravila žena ubijenog Skota čuje se ona kako policajcima viče da on nema oružje.

Ubistvo 43-godišnjeg Skota izazvalo je višednevne proteste i sukobe demonstranata i policije. U trodnevnim protestima je ubijen jedan demonstrant, a osumnjičenog je uhapsila policija, javlja Rojters.

Demonstrant je teško ranjen tokom druge noći protesta i priključen je na aparate, ali je u međuvremenu preminuo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: