Pucnjava u Baltimoru, osmoro ranjeno /FOTO

Osam osoba je ranjeno, među kojima je i trogodišnja devojčica, u pucnjavi u Baltimoru u SAD u kojoj su učestvovala trojica napadača, saopštila je policija.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.09.2016.

08:21

Pucnjava u Baltimoru, osmoro ranjeno /FOTO
Foto: Tanjug

Kako navode, osumnjičeni su pobegli sa lica mesta.

Očekuje se da će sve ranjene osobe preživeti jer nemaju povrede opasne po život, navela je policija.

Pucnjava se dogodila oko 20.30 sati po lokalnom vremenu, nakon što su se tri naoružana muškarca okupila u grupu dotrčavši iz različitih pravaca, rekao je komesar baltimorske policije Ken Dejvis na konferenciji za novinare.
Foto: Tanjug
Dejvis je naveo da je reč o planiranom aktu osvetničkog nasilja kao odgovor na pucnjavu do koje je došlo tokom vikenda početkom septembra, uoči Dana rada koji se u SAD obeležava prvog ponedeljka u septembru, kada je jedan muškarac ubijen hicima, a dve žene su ranjene, od kojih je jedna trudna.

Komesar nije objasnio kako su istražitelji utvrdili povezanost između dve pucnjave.

Dejvis je rekao da bi osobe koje su sinoć upucane mogle da prepoznaju napadače, ali da vlasti nisu odmah mogle da identifikuju osumnjičene te da i dalje tragaju za njima.
Foto: Tanjug
Prema njegovim rečima, pored trogodišnje devojčice, jedna od upucanih osoba je žena, a ostali su muškarci, pri čemu su svi odrasli starosti između 26 i 39 godina.

Pucnjava se dogodila samo jedan blok dalje od sajma na otvorenom koji je održan u subotu, ali policija navodi da napad nema veze sa sajmom.

Do najnovijeg incidenta u SAD došlo je samo dan nakon pucnjave u Berlingtonu u državi Vašington, gde je naoružani napadač pucao u tržnom centru usmrtivši pet osoba.

Pre manje od nedelju dana, jedan muškarac je nožem napao devetoro ljudi u tržnom centru u centralnoj Minesoti pre nego što je upucan i ubijen, a FBI istražuje taj napad kao potencijalni akt terorizma.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: